Leer kitesurfen bij de kiteboardingclub in het ondiepe gebied met een professionele kite-instructeur

Leer kitesurfen bij 9 kitesurfscholen wereldwijd

Leer kitesurfen bij onze kitesurfscholen in Europa en wereldwijd, omdat kitesurfen je gelukkig maakt! Wij bieden professionele trainingen met cursussen voor beginners en gevorderden, evenals kite kampen en evenementen met de nieuwste F-ONE apparatuur en professionele instructeurs. Zo kom je snel, veilig en met veel plezier op het board. Het doel van ons concept van duurzame opleiding is dat u na de cursus zelfstandig en vooral veilig kunt blijven oefenen.

Wij hebben de beste kitesurfspots voor u geselecteerd, die allemaal perfecte omstandigheden bieden om te leren kitesurfen. Boek bij ons je complete aanbod van kite cursus, vlucht en accommodatie voor je vakantie in het kite centrum van je keuze.

Nieuws

 • 23.12.2021

  Banen am Kiteboarding Club

  We zijn op zoek naar jou! Bij KBC hebben we momenteel veel vacatures op het gebied van social media (stage) en kite en wingfoil training. Kijk voor meer informatie op...Meer

  [Translate to nederlands:] Jobs für Kitelehrer weltweit am Kiteboarding Club
 • 08.12.2021

  Geef een geschenk aan uw dierbaren of uzelf

  Geef het cadeau van echt geluk en tover een grote glimlach op het gezicht van uw dierbaren! Hier vindt u vouchers voor vliegeruitstapjes en cursussen! Of het nu gaat om...Meer

archief

Bestemmingen

9 Kitesurfcentra wereldwijd

Leer kitesurfen

Wat is kitesurfen?

Als kitesurfer sta je op een kiteboard (vergelijkbaar met een wakeboard of surfplank) en bestuur je je kite, die je over het water trekt. Je ervaart het zorgeloze gevoel van over het water glijden zoals bij surfen, en tegelijkertijd de kracht van de wind, veel gemakkelijker te controleren dan bij windsurfen.

Dankzij beter en beter materiaal is kitesurfen een veilige sport geworden die je snel en gemakkelijk kunt leren. Je moet echter altijd een professionele kitesurfcursus volgen, anders kan kitesurfen erg gevaarlijk zijn.

Met uw professionele KBC-instructeur behaalt u snel resultaten door veilig en duurzaam te trainen. Het KBC-concept stelt je in staat om na de cursus zelfstandig en veilig met kite en board om te gaan. In 2000 richtte Thomas Beckmann de Kiteboarding Club (KBC) op - met inmiddels 9 kitesurfscholen wereldwijd, waar je veilig, succesvol en met plezier kunt leren kitesurfen. In alle centra bieden wij cursussen aan voor alle niveaus. Kitesurfen maakt je gelukkig!

Kan ik leren kitesurfen?

 • Heb je een badpak of bikini?
 • Kun je zwemmen?
 • Hou je van beweging en buitensport?
 • Heb je de wil om te leren kitesurfen?
 • Heb je een weekend vrij voor een uitstapje naar het nabijgelegen Holland?
 • ... of zelfs minstens een week voor een reis naar een van onze KBC-Centers wereldwijd, bv. Sicilië, El Gouna, Dakhla, Parajuru, Tarifa of Portugal?

> Selecteer Kitesurf Basis Cursus

Leren kitesurfen: de beste tips voor beginners

Wil je eindelijk kitesurfen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om veilig en professioneel te leren kitesurfen.

De beste tips voor kite beginners

Speciale aanbiedingen

Ontmoet vrienden voor het leven: Uw KBC Evenement

Leer kitesurfen, verbeter je rijtechniek of leer nieuwe trucs tijdens de kite events op geselecteerde KBC spots. Een week van kitesurfen zonder einde en geweldige mensen ontmoeten. > Naar onze evenementen

Kite Event am Strand von Sizilien
Het Kite KBC Event in 5 top Kitespots weltweit
vanaf 479€

Leer foil kitesurfen in de KBC centra

Leer lichtjes over het water te glijden en vervolgens op te stijgen met uw draagvleugelbootplank. Leer de nieuwe techniek in eenvoudige stappen bij KBC in El Gouna, Dakhla en Parajuru. > Leer foliën in Dakhla

Foil Kitesurfen Rotes Meer

Thomas Beckmann heet u welkom in de wereld van het kitesurfen

[Translate to nederlands:] Thomas Beckmann mit Wellenkiteboard

Kitesurfen heeft voor mij altijd vrijheid, adrenaline, een goed humeur en veel interessante mensen betekend. Dat was al het geval in 2000, toen ik mijn vrienden wilde laten kennismaken met kitesurfen, dat toen een gloednieuwe sport was. Ik opende de eerste vliegerschool in Hindeloopen (NL). Het goede gevoel om je leerling succesvol te leren kitesurfen en zijn vreugde over de eerste meters op het board, laten me sindsdien niet meer los. Door veel positieve feedback, de steun van mijn vrienden en heel hard werken groeide KBC en bestaat nu uit 9 centra wereldwijd met meer dan 150 werknemers.

Onze ervaring in professionele kitesurfinstructie, een geweldig team en eersteklas kitesurfmateriaal van F-ONE maken je vakantie bij KBC uniek. In samenwerking met onze jarenlange reispartners stellen wij uw vakantie op maat samen.
Of je nu alleen bent, met z'n tweeën of in een kleine groep: kitesurfen verbindt en iedereen vindt snel vrienden voor het leven. Ik kijk ernaar uit om je te zien: Tot ziens in een van onze centra.

Thomas Beckmann
Oprichter & Eigenaar
E-mail

Kiteboarding Club - Gegevens, Getallen, Feiten


2000
Thomas Beckmann richt aan het Ijsselmeer bij het dorp Hindeloopen de eerste kiteboardclub van Noord-Nederland op: KBC Holland. In de loop der jaren is het centrum in Hindeloopen een zeer populaire weekendbestemming geworden voor het hele Ruhrgebied en daarbuiten. De sleutel tot het succes zijn de hoofdkenmerken van deze kitespot: Optimale trainingscondities. Thomas Beckmann's filosofie van duurzame training bewijst zichzelf en het centrum groeit.

2005
Thomas Beckmann opent zijn tweede vliegercentrum aan de Rode Zee in Egypte: El Gouna. El Gouna, een weinig bekend lagunestadje ten noorden van de beroemde Rode Zee badplaats Hurghada, biedt een ideale omgeving om te leren kitesurfen: warme temperaturen, het hele jaar door constante wind en een enorm standgebied. Thomas plan werkt en is een totaal succes: Het KBC El Gouna is vandaag een van de grootste, best uitgeruste kite centra wereldwijd.

Het KBC opent nog meer centra in de mooiste vliegergebieden ter wereld:

2009
Der KBC Parajuru in Brazilië gaat open.

2011
Thomas Beckmann richt het hoofdkwartier "Kite District" op - het hart en hoofdkwartier van het kiteboarding club netwerk in Duitsland. Kite District is de zetel van de organisatie, administratie, marketing en communicatie. Tegelijkertijd opent Thomas Beckmann de online shop voor vliegeruitrusting (kites, boards, tuigjes), bagage, mode en accessoires: www.KBC-Shop.com. Thomas Beckman richt samen met oud-medewerker Sebastian Kappauf het eerste KBC op een golfplek op: het KBC Sal op de Kaapverdische Eilanden.

2012
In de windhoofdstad van Europa, in Tarifa, opent een ander kite centrum, het KBC Tarifa.

2013
Het KBC Portugal in Caminha opent zijn deuren in het watersportmekka in het noorden van Portugal.

2014
KBC Brouwersdam opent in Nederland op het Grevelingenmeer met Sören Ullrich.

2016
KBC Sizilien opent in de Kitelagune Lostagnone in Sicilië, Italië.

2017
In de absoluut windveilige lagune van Dakhla, Marokko, opent een ander centrum in Afrika: KBC Dakhla met een daaraan verbonden exclusief hotel.

Onze premium partner F-ONE

Een passie: F-ONE kites en boards

Het kitesurfmerk F-ONE is al jaren een hechte partner van het KBC en overtuigt elk seizoen met nieuwe ontwikkelingen die het kitesurfen steeds makkelijker maken. Vooral bij de vliegers heeft F-ONE een doorbraak bereikt: ze combineren alle positieve eigenschappen in één enkel model: de F-ONE Bandit. Ideaal voor beginners en gevorderden, voor freeride en voor de wave, voor unhooked freestyle en voor hoge sprongen met veel hang time.

Gratis productadvies

Materiaal testen en kopen

Wij zijn zo overtuigd van de F-ONE kites en boards dat u alle producten gratis kunt testen. En als je ze net zo mooi vindt als wij, kun je je kite en board meteen bij ons kopen.

Al onze KBC centra zijn officiële F-ONE test centra. We hebben de nieuwste kites en boards beschikbaar om te testen. Praat met ons - wij geven u graag advies!

Bezoek onze testcentra

Consulting en partner voor kitesurf reizen

Uw kitesurf reisexperts

Het team van sun+fun is onze competente partner voor vliegerreizen wereldwijd. Laat ons uw individuele vakantie organiseren met extra diensten zoals sport, huurauto's en meer tegen de beste prijs.

Reisofferte aanvragen

SaF@Kiteboarding-Club.com

Uw reisaanbod

Onze partner sun+fun zal u graag een aanbieding doen inclusief vlucht, accommodatie en kitesurfdiensten. Vul het formulier in en sun+fun stuurt u uw offerte. In de tussentijd kunt u ontspannen en uitkijken naar uw kitesurftrip.


U kunt uw vragen over het centrum en de bestemming ook rechtstreeks per e-mail aan het betreffende centrum stellen:
Hindeloopen | Brouwersdam | Sizilien | Tarifa | El Gouna | Parajuru | Portugal | Dakhla

Reisaanbieding van vlucht hotel en kitesurfen