FAQs - Wij beantwoorden uw vragen
Kitesurftraining op de Noordzee

FAQs

Zal ik verhongeren tijdens de cursus?

Wie voortdurend last heeft van een rommelende maag, moet 's morgens een kleine lunchtrommel meenemen. Anders kunt u bij de strandpaviljoens drankjes, snacks of lekker eten krijgen. Na de cursus kunt u eten in het restaurant van Camping Klaverweide of uit eten gaan in een van de vele restaurants/bistro's in de omgeving.

Mijn partner vliegert niet. Moet hij/zij zich vervelen?

Zelfs als niet-kiter is een verblijf op onze school in Zuid-Holland allesbehalve saai. Hier vindt u een selectie van activiteiten in de regio.

Weet je eigenlijk wel wat je doet?

De Kiteboarding Club heeft meer dan een decennium ervaring in het lesgeven van kitesurfen. Onze instructeurs zijn allemaal VDWS gediplomeerd. Veel leden van ons team zijn ook bestudeerde sportwetenschappers.

Wat als er geen wind is?

Als er niet genoeg wind is om uw cursus uit te voeren, ontvangt u een creditnota voor de cursus die u hebt geboekt. Het bijzondere aan deze creditnota: U kunt de waarde van de ongebruikte diensten inwisselen in al onze andere centra.

Spreken alle personeelsleden Duits?

Ons team bestaat voornamelijk uit Duitse leraren die ook Engels spreken. Wij bieden ook cursussen in het Nederlands aan (gelieve ruim van tevoren te informeren).

Waar moet ik zijn op mijn trainingsdag en wanneer?

We ontmoeten elkaar in de vliegerschool op de camping om 10 uur op de dag van je cursus. Voor degenen die iets eerder komen, staat er vanaf 9.30 uur warme koffie of thee klaar. Vanaf hier beginnen we samen.

Hoe werkt het met de materiaalverhuur?

Op de dag van uw materiaalhuur verzamelen we om 10 uur bij de vliegerschool op de camping Klaverweide. Daar delen we na inschrijving je vliegermateriaal uit, dat 's avonds om 19.00 uur weer bij ons in de vliegerschool ingeleverd moet worden.

Wat als mijn gehuurde kite te klein of te groot is door veranderende wind?

Het is mogelijk om in de loop van de dag van uitrusting te veranderen als de windomstandigheden veranderen, maar natuurlijk alleen als u naar de gedeelde trainingsplek gaat. Om daar te komen ma...

Kan ik bij jullie parkeren/ Mag ik mijn camper meenemen?

Voor onze gasten is er gratis parkeergelegenheid voor auto's en campers direct bij de ingang van camping Klaverweide. Als u rechtstreeks naar ons station wilt rijden, kunt u een pasje afhalen bij de receptie van de camping.

Wat zijn onze openingstijden?

De Kiteboarding Club in Brouwersdam is in het hoogseizoen elke dag geopend. Tijdens de cursustijden kunt u ons vinden op de desbetreffende cursuslocatie.

Hoe lang duren de cursussen?

Alle cursussen duren tot ongeveer 18.00 uur, zoals gepland. Afhankelijk van de windomstandigheden is een langere koers tot zonsondergang of een vroeger einde van de koers ook mogelijk. Als u eerder wilt vertrekken, bespreek dit dan van tevoren met uw docent.

Mijn gewenste datum is volgeboekt, wat kan ik doen?

Kies alstublieft een andere datum. Als u met meer dan één persoon wilt deelnemen, kunt u ook contact met ons opnemen; wij zullen dan graag proberen een extra datum voor u te regelen.

Wij zijn een groep en zouden graag onze eigen vliegercursus hebben! Is dat mogelijk?

Ja, we maken graag een aparte datum voor groepen. Stuur ons een bericht en wij plannen samen met u de door u gewenste cursus.

Wanneer en waar begint de cursus?

Als er niets anders is afgesproken, altijd op de 1e cursusdag om 10.00 uur direct voor de Kiteboarding Club/Camping Klaverweide.

Wat is de beste manier om ons te vinden?

Op de website onder aankomst vindt u een routebeschrijving.

Hoe vind ik de accommodatie die het beste bij mij past?

Als de informatie op onze website niet voldoende voor u is, kunnen wij u ook telefonisch of per e-mail helpen de juiste accommodatie te vinden.

Wat moet ik meebrengen?

In het cursusgeld is alles inbegrepen wat je voor de cursus nodig hebt (neopreen, harnas en de nieuwste kite-uitrusting). Als u uw eigen wetsuit, schoenen of harnas heeft, bent u welkom om ze mee te nemen. Kijk eens naar de checklist, daar hebben we alle noodzakelijke dingen opgesomd.

Kan ik leren kitesurfen zonder surfervaring?

Ja, surfen kan je helpen om alles wat sneller te leren, maar dat hoeft niet. De cursussen zijn zo opgezet dat iedereen kan meedoen, ongeacht eerdere ervaring of leeftijd.

Kunnen kinderen ook een vliegercursus doen?

Over het algemeen wel. Het is echter een kwestie van kracht en gewicht of een cursus zin heeft. De ervaring leert dat de drempel rond de leeftijd van 12 jaar ligt, maar deze leeftijd is slechts een richtsnoer. Wij kunnen de geschiktheid van jongere kinderen van tevoren met u en uw kind bespreken.

Is kitesurfen niet vreselijk gevaarlijk?

Niet echt. Als je je aan de regels van verstandig kitesurfen houdt, zit je aan de veilige kant. Als je de veiligheidsregels in acht neemt die in het VDWS brevet worden geleerd, is kitesurfen niet gevaarlijk. Om de sport te leren, moet echter een professionele cursus worden gevolgd.