Cursus voor kinderen

Kitesurfcursussen voor kinderen bij de Kiteboarding Club

Kite cursus voor kinderen

6 uur kindervliegcursus (vanaf 10 jaar) op 2 dagen

 

De training voor kinderen begint met 3 uur deelname aan de normale basiscursus met een kleine theorie-unit, een steekproef, vliegeren op- en afbouwen, 3-traps veiligheidssysteem en het vliegen met een trainervlieger.

Om veiligheidsredenen vindt de rest van de tijd plaats in 3 uur individueel toezicht - 1,5 uur per dag.

Boeken
280,00 €

Beginleeftijd
Wanneer een kind klaar is om te leren kitesurfen hangt af van de ontwikkeling en de bereidheid van het kind. Een goed concentratievermogen, een goed lichaamsgevoel en evenwicht en natuurlijk de wens om te leren kitesurfen zijn vereist. Het is ook een eerste vereiste dat het kind zeer veilig kan zwemmen. Het moet zonder problemen 15 minuten kunnen blijven drijven. Wanneer aan deze eisen wordt voldaan, hangt af van het individuele kind. In uitzonderlijke gevallen kan een kind van 8 jaar zeker aan deze eisen voldoen, anders is het waarschijnlijker dat het een kind van 10 jaar is. Wij bespreken dit graag van tevoren per e-mail, aan de telefoon of ter plaatse.

Speciaal kenmerk
Kitesurflessen voor kinderen zijn niet hetzelfde als kitesurflessen voor volwassenen, maar verschillen fundamenteel in het materiaal, in de methodiek en in de eisen ter plaatse: Materiaal Kitesurflessen voor kinderen worden uitgevoerd met materiaal dat speciaal geschikt is voor kinderen, d.w.z. kleine, uitgebalanceerde kites, kleine bars en kleine boards, kleine, comfortabele tuigjes. Het gewicht speelt een rol bij de keuze van het materiaal.

Methodologie
Het onderwijsmodel moet ook worden afgestemd op kinderen in het algemeen, maar ook op het ontwikkelingsstadium (concentratievermogen, conditie) van het kind in het bijzonder. Dit betekent kortere leereenheden en zeer visuele leermodellen in de opleidingstheorie. In het praktische gedeelte ligt de nadruk op veiligheid en plezier: wij trainen kinderen uitsluitend in individuele lessen om de maximale veiligheid van onze kleine vliegerstudent te garanderen. De aandacht van de vlieginstructeur is 100% bij het kind. De leersnelheid kan dus optimaal aan het kind worden aangepast, wat de belangstelling en het concentratievermogen van het kind bevordert en verlengt. Het tweede, zeer belangrijke aspect in het praktische gedeelte is het plezier, dat absoluut moet worden overgebracht. Dit is de enige manier om een plezierige kennismaking met de nieuwe sport te verzekeren. De ervaring heeft geleerd dat kinderen zeer snel leren, wat door de geborgenheid en het plezier van de KBC-cursus een blijvend leersucces wordt. Het KBC-onderwijsteam is speciaal opgeleid om kinderen les te geven.

De plek
De kitesurfplek speelt een doorslaggevende rol. Het water moet aangenaam warm zijn, want kinderen bevriezen meestal sneller: in dik neopreen mag de watertemperatuur niet kouder zijn dan 18°C, maar bij voorkeur warmer. De bodem moet zanderig of leemachtig zijn, nooit stenen om verwondingen te voorkomen. Een windkracht van 11 tot 16 knopen is ideaal.  Onze leerruimte aan de Brouwersdam biedt goede voorwaarden voor de opleiding van kinderen.

Wij geven alleen les aan kinderen in individuele lessen om de maximale veiligheid van onze kleine kitesurfleerling te garanderen.